fiscaal advocaat brugge

Fiscaal Advocaat in Brugge

Uitstel van aangifte voor maaltijdkoeriers

De maaltijdkoeriers, zoals Uber Eats en Deliveroo, krijgen uitstel om hun fiscale aangifte in te dienen. De reden voor dit uitstel is de onduidelijkheid omtrent het fiscaal statuut.

Uber Eats en Deliveroo zijn deelplatformen die door de overheid zijn erkend. Zij die diensten aanbieden via dergelijke platforms, mogen voor 6.250 € onbelast verdienen per jaar. De vraag heerst of de maaltijdkoeriers wel vallen onder dit statuut.

De fiscus stelt dat de voorwaarde voor deze vrijstelling inhoudt dat er diensten tussen particulieren worden uitgewisseld niet vervuld is. Wie maaltijden bestelt op deze platformen gaat immers niet in interactie met de maaltijdkoerier. Het contract komt met andere woorden niet tot stand tussen de consument en de koerier.

De vraag rijst of de koeriers onderworpen zullen worden aan de gewone personenbelasting en het aldus als beroepsinkomsten gekwalificeerd zal worden. Hierop heeft de fiscus nog geen antwoord op gegeven. Wel geeft de fiscus de maaltijdkoeriers van Uber Eats en Deliveroo tot 30 augustus uitstel gegeven om hun aangifte in te dienen of het voorstel van vereenvoudigde aangifte te wijzigen.

uitstel van aangifte voor maaltijdkoeriers

Auteurs: Elodie Blancke & Alexander Delafonteyne

Share
Tags: , ,